به گزارش میمتالز، احتمالا جاشمعیهای تزئینی، آباژور، ظروف و مجسمههای دکوری از جنس سنگ نمک را دیدهاید. پشت این زیباییها، تلاشهای فراوانی نهفته شده تا تکههای سنگ نمک به بهترین اشکال تراشیده و به یک محصول دکوری انرژیبخش تبدیل شوند. «مهدی صبوری» تولیدکننده محصولات دکوراتیو سنگ نمک و نمک خوراکی است و از چند سال پیش، همراه «ناتاشا اسماعیلی» در این مسیر همکاری و فعالیت میکنند. صبوری میگوید: «چند سال قبل در یک مجموعهای مشغول به کار شدم که کارشان تولید اجناس تزئینی و دکوری با استفاده از سنگ نمک بود. به نظرم کار جالبی آمد و بعد از آن تصمیم گرفتم، وارد این کار شوم و در نهایت به این فکر افتادم که از مقالههای خارجی، تجربه افراد پیشکسوت و کارکشته این حوزه کمک بگیرم. در این میان از معادن مختلف بازدید و با صاحبانش صحبت و تبادل نظر کردم و متوجه شدم که سنگ نمک معدنی مزایای بسیاری دارد. البته سود این کار پایین است، اما برکت دارد. بعد از چند وقت علاوه بر تولید اجناس دکوری، نمک خوراکی که جنبه صادراتی هم دارد، تولید کردم.»
خوشبختانه صبوری در حوزه تولید نمک خوراکی و اجناس دکوراتیو به نتایج قابل قبولی رسیده است. شعارش «از معدن تا منزل بدون واسطه» است. او میگوید: «خودم به معادن اطراف تهران در گرمسار و سمنان مراجعه و سنگ نمک خریداری و در انبار دپو میکنم. نمکهای خوراکی با نظارت خودم آسیاب میشوند که اطمینان پیدا کنم میزان خلوص آنها دستکاری نمیشود و مادهای با نمک ترکیب نمیشود. صرفا نمک را بدون واسطه به دست مشتری میرسانم.»
او میافزاید: «روزهای اول نمکها را در بستهبندیهای ساده قرار میدادم و به مرور زمان بستهبندی هم مطابق سلیقه مشتری تغییر کرد. در مدت زمان نسبتا طولانی کار من و همکارم گسترش یافت و البته هنوز جای کار دارد، چون مزایای استفاده از سنگ نمک و نمکهای خوراکی معدنی برای شهروندان کامل و به درستی به آنها معرفی نشده است. هنوز عدهای از خواص بیشمار این ماده مطلع نیستند. البته ما هیچ وقت مشتری را وادار به خرید نمک معدنی و محصولات دکوراتیو نمیکنیم بلکه از آنها میخواهیم ابتدا درباره خواص این ماده تحقیق و بعد خرید کنند.»
«تمام سنگها انرژی خاص خودشان را دارند.» این جمله را «ناتاشا اسماعیلی» که مدتی است با صبوری در این زمینه فعالیت میکند، میگوید و ادامه میدهد: «سنگ نمک برای انتشار انرژی باید در شرایط نرمال قرار بگیرد. البته این ساطع شدن انرژی مختص حال حاضر نیست و به همین دلیل برخی از اجداد ما مقداری سنگ نمک در خانه نگهداری میکردند و معتقد بودند نمک از چشم زخم جلوگیری میکند و موجب برکت در خانه میشود.»
او میافزاید: «براساس یافتههای علمی سنگ نمک در شرایط خاص و زمانی که در مقابل نورخورشید قرار میگیرد گرم میشود و یونهای مثبت و انرژی منفی را جذب و یونها منفی و انرژی مثبت را ساطع میکند. برای ساطع شدن انرژی توسط سنگ نمک، شرایط خاصی لازم است. به عنوان مثال سنگ نمک معمولا بین دو هفته تا یک ماه باید زیر نور خورشید باشد و بعد در محیط بسته مانند دفتر کار یا منزل قرار بگیرد.»
شاید برایتان پیش آمده باشد سنگ نمکی دکوراتیوی را که خریدهاید، متوجه انرژی مثبت آن نمیشوید. صبوری دراینباره میگوید: «کاربرد سنگهای نمک به سه شاخه تقسیم میشود. شاخه اول مربوط به سنگ نمکهای خوراکی است که درصد مواد زائد و غیر ضروری آن خیلی کم و تقریبا سنگ نمک خالص یا همان کریستالهای نمک هستند. شاخه دوم سنگ نمکهای تزئینی یا دکوراتیو شامل وسایل تزئینی مانند آباژور، جاشمعی و مجسمه هستند که درصد خلوص آنها کمتر از شاخه اول است. این میان شاخه سوم برای مصارف صنعتی است که برای دام و طیور، تصفیه هوا و آب و گندزدایی سردخانهها استفاده میشود. در واقع متناسب با نوع درصد خلوص نمک، میتوان انرژی آنها را دستهبندی کرد. البته در این میان افراد سودجو، محصولات دکوراتیو با استفاده از سنگهایی شبیه به سنگ نمک معدنی تولید میکنند که قطعا خریداران این محصولات نتیجه نمیبینند.»
او تأکید میکند: «در حال حاضر قیمت محصولات دکوراتیو از جنس سنگ نمک معدنی در بازار از ۳۰ هزار تا ۶۰۰ هزار تومان عرضه میشود.»
این دو همکار، تهیه و تولید نایابترین نمک خوراکی جهان از معادن گرمسار و سمنان بدون واسطه و دلال هم انجام میدهند. نمک انواع مختلف از نمک کریستال، صورتی و سفید گرفته تا نمک آبی دارد، که بهترین و نایابترین و البته گرانترین نمک جهان نمک آبی است. این نمک خواص بسیاری از جمله پتاسیم دارد. صبوری دراینباره میگوید: «برخی از دلالان نمک آبی را که مختص کشور خودمان هست، از کشورهای همسایه وارد میکنند و همان نمک را با قیمت بسیار بالایی حدود هر کیلو گرم ۴ میلیون میفروشند. درست است که نمک آبی قیمت بالایی دارد، اما به این مبلغ نیست. در شرایطی که من و همکارم و البته گروهی که کار خرد کردن سنگ نمکها را برعهده دارند، سنگ نمک آبی را با قیمت مناسب تهیه و به نمک خوراکی تبدیل میکنیم و با سود معقولی میفروشیم. البته کلا کار در حوزه نمک در ایران سود چندانی ندارد و باید به این کار علاقهمند بود تا بتوان به مرور زمان نتیجه مطلوب را به دست آورد. قیمت نمک آبی گرمسار از ۳۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان و نمک کریستال آبی سمنان از ۴۵۰ تا سقف ۲میلیون در بازار عرضه میشود و این مبالغ با قیمتی که دلالان نمک را میفروشند قابل مقایسه نیست.»
معتقدند؛ هنوز خواص نمکهای معدنی میان شهروندان به درستی معرفی نشده است و خیلیها از نمکهای دریا به عنوان چاشنی در تهیه غذا استفاده میکنند. اسماعیلی میافزاید: «اوایل کارمان وقتی نمکهای خوراکی را به شهروندان معرفی میکردیم، از تهیه و مصرف آن هراس داشتند و تصور میکردند امکان دارد مصرف این نمک برایشان مضر باشد. به مرور زمان امتحانی نمک معدنی مصرف کردند و متوجه تغییرات در روند سلامتی و سبک رژیم غذایی خود شدند. حالا داوطلبانه به ما مراجعه و مقادیر زیادی نمک معدنی تهیه میکنند.»
او تأکید میکند: «حالا این روزها محصولات دکوراتیو هم جای خود را در منازل مشتریانمان پیدا کردهاند و آنها اظهار میکنند سنگ نمکهای دکوراتیو برایشان انرژی بخش است و خواص درمانی نیز دارد. محصولات مختلفی که ما از سنگ نمک تولید میکنیم شامل صابون نمک، سنگ ماساژ، سنک دکوری، جاشمعی، جای عود، آباژور و محصولات مختلف دیگر است و البته نمکهای خوراکی را هم به صورت گرانول، دانه درشت، دانه شکری، دانه ریز تولید میکنیم.»
منبع: همشهری آنلاین